10 Gjërat që mund të dëshironi të dini për Tom dhe Jerry

Tom dhe Jerry nuk kanë nevojë për prezantim.

8 Min Lexim
10 Gjërat që mund të dëshironi të dini për Tom dhe Jerry

Unë dua marrëdhënien tonë si Tom dhe Jerry. Pavarësisht se sa herë luftojmë, nuk do të jemi të ndarë.

Seriali është një sensacion dhe personazhet kanë sunduar zemrat e miliona fëmijëve dhe të rriturve. Unë jam i lidhur emocionalisht me ta, sepse ata kanë qenë përreth gjatë gjithë fëmijërisë sime.

Seriali origjinal filloi nga viti 1940 duke vazhduar deri në vitin 1958 pas kësaj ka pasur spin off të ndryshme. A e dini se ka disa fakte të pazakonta për këto diçka më shumë se filmat vizatimorë! Le t’i kontrollojmë ato!

#10 Ata kanë fituar një Oscar

Edhe Tom Cruise dhe Robert Downey Jr nuk kanë fituar ende një Oskar, por Tom dhe Jerry e kanë fituar! Në ecurinë e tij origjinale, Hanna dhe Barbera prodhuan gjatë kësaj kohe, ata fituan shtatë çmime Oscar ose kategorinë e animuar dhe u bënë seriali i animuar me fitimin më të madh të asaj kohe dhe u shikua nga çdo fëmijë (dhe shumica e të rriturve) përreth.

#9 Njeriu i vërtetë pas Tom dhe Jerry

Djaloshi i vërtetë pas emërtimit të personazheve të maceve dhe miut ishte një animator i quajtur John Carr. Ai në fakt fitoi një konkurs për të sugjeruar emrat e personazheve që i dha atij 50 dollarë. Shpresojmë që ai t’i shpenzojë fitimet e tij me mençuri! Krijuesit e shfaqjes fillimisht ishin të pakënaqur me emrin, por tani nuk do të jenë, apo jo? John Carr ka qenë gjithashtu animator i shfaqjes The Yogi Bear dhe The Flintstones.

#8 Krijuesit e Tom dhe Jerry

William Hanna dhe Joseph Barbera krijuan partneritetin më të suksesshëm në kategorinë e animacionit. Dyshja nuk u ndal në famën dhe suksesin e tyre, por dolën për të bërë studion e tyre që na dha Scooby-doo, The Flintstones, Smurfs, Top-cat dhe ikona të tjera të shumta! Mendoj se u detyrohem atyre fëmijërinë time.

#7 Jo aq i heshtur!

Njerëzit kanë thënë se Tom dhe Jerry janë të dy personazhe të heshtur, por ne të gjithë e dimë se ata kanë shqiptuar rreshta duke përfshirë linjën që më ka ndjekur për dekada. Mbani mend episodin ku Xherri shkakton një shpërthim të madh dhe Tom i nxirë nga bloza ngrihet nga mbeturinat duke shpallur “NUK DO TA BESONI!”

#6 Tom dhe Jerry si BFF!

A mund ta imagjinoni Tom dhe Jerry të jenë miqtë më të mirë përgjithmonë? Kjo në fakt ndodhi për herë të parë në vitin 1975 ku Tom dhe Jerry bëhen miq. Që atëherë, është shfaqur në shumë episode të dy duke krijuar një aleancë kundër një të huaji, ashtu si te vëllezërit e motrat! Për më tepër, në episodet e tjera ata formojnë një aleancë dhe udhëtojnë nëpër botë, konkurrojnë në sport dhe zgjidhin misteret. Ashtu si shumica e episodeve, zakonisht nuk zgjat përgjithmonë dhe ata herët a vonë bëhen rivalë duke luajtur truke të pista dhe duke bërë shaka me njëri-tjetrin.

#5 Jasper dhe Jinx

Në transmetimin e tyre fillestar, në vitin 1940, Tom në fakt quhej Jasper dhe Jerry u referua si Jinx. E di që është një gjë e tmerrshme për t’u përmendur pasi nuk mund të kemi ndonjë emër tjetër për ta përveç Tom dhe Jerry. Është e paimagjinueshme.Faktike.com

ETIKETA:
Shpërndaje artikullin